(R)ijs(t)
Door: NoortjeMaria
Blijf op de hoogte en volg Noortje en Maria
03 Juli 2012 | Indonesië, Batavia
Gisteren hebben we een heerlijk rustig dagje aan het zwembad doorgebracht. Noortje zwemt nu zelfs al los, maar in haar band, in het grote bad. 's Middags hebben ze een goede middagtuk gedaan, maar om vier uur vond Marlene het tijd om ze uit bed te halen. Wat de lokroep van een ijsje dan al niet kan doen. In no time waren ze uit bed en liepen ze mee naar de supermarkt waar papa en mama Balinese waterwijsten ontdekt hadden. Barstensvol kleurstof en chemisch van smaak. Maar dat zijn volgens Noortje en Maria echt de lekkerste. Het roze lychee-ijsje dat Noortje in eerste instantie koos, vond ze bij nader inzien toch niet ok; er zaten bruine vliesjes in.
Daarna hebben we in Seebreeze een Bintang gedronken en genoten van de zonsondergang. Noortje en Maria speelden lekker in het zand op het strand en Maria wilde nog een plas in de zee doen.
Vandaag zijn we met Kadek, onze driver en gids, naar Permuteran geweest. Een plaatsje, twee uur rijden naar het westen aan de noordkust. De zee en het strand zijn hier veel schoner dan in Lovina en je wordt er niet lastig gevallen door verkopers. Werden afgezet bij Reefseen, waar ze ook een Turtle opvang hebben. Vooral Maria was hier erg van onder de indruk. De volwassen schildpad was volgens haar de papa van de kleintjes. Verder hebben de meiden heerlijk in de zee gedobberd. Noortje vond dat ze nu midden in de zee zwom. Mama en papa gingen afwisselend een stukje snorkelen, maar kwamen niet zo enthousiast terug (beetje verwend?) want er was weinig en herstellend koraal en weinig vis. Intussen groeven Maria en Noortje een diepe kuil in net zand en vulden die met water.
Toen de zon teveel begon te branden zijn we uit de zon gegaan en hebben we een stukje brood en een cracker gegeten. Dit trok prompt een hond aan die steeds opdringeriger verder opschoof. Noortje was hier niet van gediend en Maria probeerde hem weg te sturen, wat niet bepaald lukte.
Toen we weer aangekleed in de auto zaten hebben we nog een leuke lunchstop gemaakt. Noortje en Maria kozen in de bijbehorende winkel ieder een mooie ketting uit en papa verlekkerde zich aan de mooie boeddhabeelden. Zou het er dan toch van komen dat Edo er een gaat laten inschepen?
Terug op Sawah Lovina, waar we nog even lekker wilden zwemmen, hebben we ons allemaal laten masseren. Noortje en Maria vonden het zalig. Maria vond het zo fijn dat ze jaloers was op Noortje die nog gemasseerd werd. Ze zette het promp op een brullen. Bij het naar bed gaan zei Noortje dat haar voetjes nu al wel weer wilden.
Tijdens het eten waren de dames dan ook bekaf. Maar goed dat ze hun pyjama's al aanhadden, want daarna vielen ze als een blok in slaap.
Morgen gaan we nog een keer met Kadek op pad. Nu naar Singaraya, een stad hier in de buurt. 's Middags mogen Noortje en Maria hun haren laten vlechten door dezelfde mevrouw die masseerde en daarna brengen we de middag nog een keer rustig door aan het zwembad. Overmorgen zullen we vertrekken naar Amed.
03 Juli 2012 - 14:04
(juf) Cocki:
Beste familie,
Wat leuk om jullie verhalen te lezen en foto's te zien!
Morgen ga ik op vakantie en als ik terug kom zie ik jullie weer.
Geniet maar en tot ziens en groetjes!