Zwemplezier en excursie
Door: NoortjeMaria
Blijf op de hoogte en volg Noortje en Maria
29 Juni 2012 | Indonesië, Batavia
Gisteren hebben Noortje en Maria zich de hele dag in en aan het zwembad vermaakt. Ze zijn nu 2 keer naar het strand geweest, maar ontdekten dat het zand wel erg zwart was, de zee erg bruin en vol steentjes en koraalrotsen, het strand vol mannetjes en vrouwtjes die steeds maar willen weten of ze twin zijn en dan van alles willen verkopen. Ze zijn nu in het trotse bezit van een eigen tros banaantjes, dolfijnkettinkjes en strak onderhandelde kettingen voor oma Wil.
Hier in Sawah Lovina zat tot vanmorgen een ander Nederlands gezin met 2 meisjes van 3 en 1 en dat was natuurlijk heerlijk voor de meiden. Wat een pret in het zwembad met de vesten en de banden. Ze worden steeds vrijer in het water. Gisteren installeerde Noortje al haar knutselspullen aan de overkant van het zwembad op een ligbed en vertelde het oudste meisje, Adelle, dat daar de knutselspullen lagen en dat ze vooral moest komen knutselen. Noortje voelde zich dan ook de koning te rijk toen ze samen op het ligbed konden tekenen en knippen.
Maria was intussen met Edo op pad. Letterlijk over een zogenaamd spannend pas door de rijstvelden naar het dorp. Samen belandden ze in en een warung en genoten van pannenkoek, kroepoek en wat te drinken. Vooral de Fanta Orange is populair bij de dames.
's Avonds hebben we met beiden gezinnen een rijsttafel gegeten en dat was heerlijk en erg gezellig. We komen er ook weer achter dat we gewoon hier op Sawah Lovina het beste kunnen eten. Vanmorgen hebben we nog een keer samen ontbeten en daarna afscheid genomen. Mogelijk ontmoeten we elkaar laten in de vakantie nog in Sanur.
Na het ontbijt zijn we op excursie gegaan met een driver/gids naar de meren, een rustige waterval, een koffieplantage en rijstvelden. De rit ernaar toe vonden ze naar lang. Ook het zitten in een auto zonder riemen vonden ze vreemd. Mama's arm moest dus als riem dienen.
De afdaling naar de waterval deed Maria heel goed. Als een echte berggeit daalde ze het glibberige rotspad af. Noortje zat liever bij Edo op zijn nek, wat het natuurlijk voor Edo niet gemakkelijker maakte. De waterval vonden ze erg mooi en leuk. Het lopen in de koele water was heerlijk verfrissend. Terug het pad oplopen paste niet zo in de planning van de dames. Ze vonden dat ze moe waren, weigerden te lopen en bovendien viel Maria op haar knie. Daar moest natuurlijk een pleister op en tja, dan wil Noortje er ook een! Ze vond papa en mama dan ook heel stom toen die dat niet wilden geven.
Toen we eindelijk terug waren bij de auto gingen we naar de koffieplantage. Daar was de mangoest heel interessant. Die eet namelijk de koffiebessen en poept dan de zaden, koffiebonen dus, er weer uit. Die worden gebrand tot een hele pittige koffie. Gek hoor, dat Edo het niet aandurfde die koffie te proeven. Noortje en Maria zochten voor zichzelf een Balinees zeepje en olie uit en hebben daarmee vanavond heerlijk gedoucht en gesmeerd.
Morgen doen we maar weer eens rustig aan. Beetje zwemmen, wandelen naar het dorp, terrasje pakken. Kortom we genieten.